ΜΑΛΑΞΗ

Μάλαξη σώματος και άκρων

Με τον όρο μάλαξη εννοείται ένα σύνολο από καθορισμένες μηχανικές επιδράσεις πάνω στην επιφάνεια του σώματος που έχουν σκοπό τους την αποκατάσταση των διαταραγμενων λειτουργιών όλου του οργανισμού και τη βελτίωση των φυσικών και διανοητικών ικανοτήτων του ατόμου .Οι μηχανικές επιδράσεις μπορούν να γίνουν είτε με τα χεριά είτε με ειδικά μηχανήματα.

Η μάλαξη του σώματος είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Συνήθως εφαρμοζόταν κατά την διάρκεια των λουτρών τόσο των Ελλήνων όσο και των Ρωμαίων άλλα και αργότερα άλλων λαών.
 Η μάλαξη έχει σαν στόχο και σκοπό να τονώσει τις λειτουργίες των οργάνων και του σώματος μεσώ της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Έτσι βοηθάει στην αποτελεσματικοτερη αποτοξίνωση του οργανισμού και των μυών από άχρηστες ουσίες
.Η μάλαξη σώματος ανάλογα που αποσκοπεί μπορεί να διακριθεί σε ηρεμιστική μάλαξη και στη θεραπευτική. Η ηρεμιστική μάλαξη στόχο έχει την χαλάρωση του ατόμου από το στρες της καθημερινοτητας . Η θεραπευτική μάλαξη έχει σαν στόχο την επίλυση συγκεκριμενου προβλήματος όπως είναι η κυτταρίτιδα ,το τοπικό πάχος κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε θεραπευτική μάλαξη κυτταρίτιδας ,συνδυαστικές θεραπείες μάλαξης όπως μάλαξη με βοτανοθεραπεια ,σιατσου.

Η μάλαξη σώματος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα σαν ενιαία θεραπεία, είτε μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους περιοχές ανάλογα με το είδος της μάλαξης.Είναι πολύ διαδεδομένη η μάλαξη των άκρων κατά τη διάρκεια εφαρμογής μανικιούρ ή πεντικιούρ .

Σχόλια